Regel jij je bedrijfsfinanciering nog steeds zelf?

LET OP! Deze blog is een typisch voorbeeld van ‘preken voor je eigen parochie’ of iets minder stichtelijk: ‘wij van WC eend adviseren WC eend’. Houd dus in je achterhoofd dat ik een financieringsadviseur ben. En dus adviseer om het regelen van je financiering uit te besteden. Natuurlijk. Dus: maak na het lezen van deze blog vooral je eigen afweging.

Vroeger ging je als ondernemer voor een financiering naar je bank. Je vertelde wat je plannen waren, stuurde je jaarcijfers op en de bank kwam met een voorstel. Een kredietlijn voor je werkkapitaal, een langlopende lening voor je verbouwing en een lease voor je vrachtauto. Dit kan nog steeds. Maar wil je dit nog wel? Voor een bank geldt natuurlijk hetzelfde als voor ondergetekende: Wij van WC eend adviseren WC eend. Ze adviseren producten die ze zelf op het schap hebben liggen.

Kies je voor je huisbank omdat je geen gedoe wilt of om dat je daadwerkelijk met maar één financier wilt werken? Als deze vraag je aan het denken zet: overweeg dan eens het beste van twee werelden! Weinig gedoe plus spreiding van financiers. Je realiseert dit door je financiering uit te besteden aan een professionele adviseur.

We vinden het heel normaal om de boekhouding uit te besteden aan de accountant, juridische vraagstukken aan een advocaat en de automatisering aan een ICT-specialist. Dus waarom je financieringsvraagstukken niet uitbesteden aan een specialist? Deze adviseur helpt je in het woud van financieringsaanbieders de bij jou passende oplossing te vinden.

Hoe herken je nu een goede adviseur voor je ondernemingsfinanciering? Naar mijn mening voldoet een succesvolle adviseur aan de volgende criteria.

 

Ervaring bij een financier

Je kunt een financiering pas goed adviseren als je weet hoe een financier een financieringsverzoek beoordeelt. Een goede adviseur heeft dus ervaring met het werken binnen een organisatie waar financieringen beoordeeld worden.

 

Netwerk

Om een passende financiering te kunnen adviseren is kennis van financieringsmogelijkheden noodzakelijk. Een goede adviseur weet welke mogelijkheden er in de markt zijn. En hoe deze werken. Dan pas kan hij met zekerheid zeggen dat een financiering bij je bedrijf past. Het kennen van mensen bij die financiers is een pré. Als een financier vertrouwen heeft in de adviseur die de aanvraag bij hem voorlegt, dan sta je met 1-0 voor.

 

Creativiteit

Niet altijd is de voor de hand liggende financiering de meest optimale financiering. Door een financiering goed te structureren, de juiste voorwaarden te bedingen en verschillende vormen te combineren ontstaan de mooiste financieringsoplossingen. Die maximaal passen bij jouw bedrijf.

 

Succes

Adviseurs met een hoge successcore zijn meestal op voorhand kritisch op de financieringsaanvragen die ze begeleiden. Hiermee voorkomen ze teleurstellingen achteraf. Als zo’n adviseur jouw plan in behandeling neemt, dan is de kans op succes dus groot.

 

Klik

Uiteraard kies je uiteindelijk voor een adviseur op basis van een persoonlijke klik. Denk je prettig samen te kunnen werken met deze persoon?

 

Wil je weten of jij met mij een goede klik hebt? Bel me dan gerust eens voor een afspraak.

Sander Kuijpers | s.kuijpers@smitsvandenbroek.nl | 06 – 53 83 13 23 | www.definancieringsadviseur.nl