bedrijfsfinanciering, financiering, Weert, Roermond, Limburg, Midden-Limburg, crowdfunding, alternatieve financiering, lease, bank, factoring, informal investor, bijzonder beheer, kredietunie, Sander Kuijpers, de financieringsadviseur, smitsvandenbroek, stapelfinanciering, regisseur

Je markt biedt mooie kansen. Maar je krijgt het niet voor elkaar om deze te pakken, want je hebt hier financiering voor nodig. Als je deze kansen niet grijpt, kan je bedrijf niet groeien. Met als ergste consequentie, dat je de concurrentie niet mee aankunt. Met deze 7 eenvoudige stappen lukt het je om wel en financier te verleiden om in je bedrijf te investeren!

Om een financier te verleiden om je te financieren heb je een zogenaamd financieringsmemorandum nodig. Dit is geen dik boekwerk, maar een kort en bondig document dat de volgende 7 stappen bevat:

  1. Presenteer je bedrijf

Vertel wat je doet en leg hierbij de nadruk op waarom jouw bedrijf hier zo goed in is. Doe dit op een manier, dat degene die je stuk leest net zo enthousiast wordt als jezelf. Wat vaak goed werkt is om dit te ondersteunen door beeld. Dit kan een foto zijn van je product of werkwijze. Of een kort filmpje.

2. Presenteer jezelf

Vertel hoe je dit doet. Vertel over jezelf en je team. Waarom ben je begonnen als ondernemer? Welke medewerkers zijn belangrijk voor je en waarom? Laat zien hoe jouw product of dienst tot stand komt.

3. In welke markt ben je actief?

Vertel over de markt waarin je actief bent. Wie zijn je concurrenten? Op welke wijze onderscheid jij je? Een handig hulpmiddel hierbij is het Vijfkrachtenmodel van Porter. Met dit model kun je duidelijk maken wat de kansen en bedreigingen zijn in jouw markt.

4. Wat ga je met de financiering doen?

Beschrijf waar je het geld in wilt investeren. Onderbouw waarom je het bedrag nodig hebt dat je vraagt. En geef aan hoeveel je zelf investeert. Vergeet ook niet uit te leggen welk resultaat je wilt behalen met de investering.

5. Laat zien dat je inzicht hebt in je cijfers

Je jaarcijfers maken onderdeel uit van je memorandum. Verras je financier door aan te geven hoe je naar je cijfers kijkt. Waar ben je trots op? Wat verdient verbetering? Ditzelfde geldt voor een prognose. De cijfermatige prognose van de komende periode is belangrijk. Maar nog veel belangrijk is om te laten zien waarop deze is gebaseerd. Welke onderdelen kun je met grote zekerheid voorspellen? Waar liggen de uitdagingen?

6. Stel je kwetsbaar op

Ben trots op je bedrijf en wat je al bereikt hebt. Maar ben ook open over waar voor een financier risico’s liggen. Verplaats je in de financier en kijk eens met zijn bril naar je bedrijf. Welke argumenten zou een financier hebben om je geen financiering te geven?

7. Ben duidelijk in wat je wilt

Ben klip en klaar over welke financiering je wenst en aan welke voorwaarden deze financiering moet voldoen. Dit maakt het voor de financier makkelijker om je verzoek te beoordelen.

Ga aan de slag met deze 7 stappen en je zult zien dat je financier de verleiding om je te financieren niet kan weerstaan!

Sander Kuijpers | s.kuijpers@smitsvandenbroek.nl | 06-53831323